nahoru

Finanční články

Úvod > Články
Banky

Jak si zajistit lepší důchod díky pravidelným investicím

Plánování důchodu je nesmírně důležitým krokem k zajištění finanční stability a pohody v pozdějších letech života. Jak efektivně plánovat své finance a zajistit si dostatečné prostředky na důchod?

Bankovní identita a její využití v praxi

Bankovní identita otevírá dveře k bezpečnému a efektivnímu digitálnímu světu. Od online bankovnictví po veřejné služby. Jak může usnadnit vaši digitální identifikaci?

Jak ušetřit peníze z výplaty

Získejte kontrolu nad svými financemi s našimi tipy a triky pro zlepšení finanční situace a návodem, jak ušetřit peníze z výplaty.

Kreditní karty a bezúročné období: cesta k půjčce zdarma

Objevte způsob, jak můžete využít bezúročné období kreditních karet k získání krátkodobé půjčky zdarma bez úroků. Zjistěte, jak můžete zlepšit své finanční zdraví s správným využitím kreditní karty.

Kreditní karty - Recept na bonusy, výhody a slevy

Odhalte tajemství efektivního využívání kreditních karet! Přečtěte si náš průvodce a naučte se, jak maximalizovat odměny a výhody kreditních karet, od cashbacků po cestovní benefity, a využít je pro svůj finanční prospěch.

Cashback kreditní karty:
Jak ušetřit peníze s každým nákupem

Poznejte svět cashbacku kreditních karet a objevte, jak můžete využít jejich výhod k ušetření peněz. Objevte různé typy cashback karet, poznejte jejich přínosy, nevýhody a tipy na efektivní využití. Zjistěte, jak vybrat nejlepší kartu pro vaše potřeby a jak se vyhnout běžným chybám. Získejte maximální užitek z každého nákupu s cashback kreditními kartami.

Kalkulačka půjček

Tento nástroj Vám pomůže s plánováním vašich finančních závazků. Správné porozumění měsíčním splátkám a celkovým nákladům je klíčové pro udržení zdravého finančního plánování.

Studujete a potřebujete pokrýt nečekané výdaje?

Studujete vysokou školu a Vaše finanční situace není úplně ideální? Máme pro Vás 3 tipy

Jak vypadají a co nabízejí nebankovní půjčky

Máte v plánu požádat si o nebankovní půjčku a chcete vědět, jaké jsou možnosti? Podívejte se na to, jak vybrat tu nejlepší právě pro vás.

10 rad jak nenaletět „šmejdům“ s přepisem energií

Chystáte se změnit dodavatele energií? Chcete ušetřit na pravidelných platbách a mít levnější plyn a alektřinu? Máme pro vás 10 rad, jak nenaletět „šmejdům“ s přepisem energií.

Věty, které nikdy neříkejte u pohovoru

Hledáte si práci, víte že vás čeká pohovor a jste nervózní? Pokud se chcete vyhnout fiasku, nikdy nepoužijte některou z následujících vět.

Jaký je rozdíl mezi rodičovskou dovolenou a rodičovským příspěvkem?

Často dochází k záměně a obvykle jsou tyto dva pojmy chápány jako totožné. I když se problematika rodičovských příspěvků pravidelně objevuje v médiích, ze strany diváků nebo čtenářů není stále pochopena.

CNCB nebankovní registr

CNCB nebankovní registr - CZECH NON BANKING CREDIT BUREAU slouží především nebankovním institucím k získání informací, zda klient neměl v minulosti problémy splácet nějaký úvěr, či půjčku. Mít záznam v některém z registru dlužníku je velmi nežádoucí záležitost.

Tipy, které pomohou nejen při plánování půjčky

Šetření začíná tehdy, když se skutečně odhodláte. Neodkládejte plánované změny až bude prvního v novém měsíci. Do tvorby zdravého finančního rozpočtu se pusťte hned. Chce to jen čas a poté se z těchto zásad stane zvyk.

Půjčka na auto - Jaké jsou možnosti?

Rozhodli jste se pořídit nové auto? V takové situaci máte na výběr ze tří možností, jak financovat své auto.

Registry dlužníků: Víte o těch nejznámějších?

Když se řekne registr dlužníků, mnohým lidem majícím ještě nějaké nesplacené závazky naskočí husí kůže. Víte o těch nejznámějších?

Lidé si nejraději půjčují online přes internet

Společnosti nabízející své služby na internetu se snaží, aby lidé ušetřili co nejvíce času a tím si zjednodušili život. Přes internet si tak můžete objednat zboží všeho druhu, dovolenou nebo třeba vyřídit i výhodnou půjčku.

Co je dobré vědět o pojištění půjčky

K úvěrům jsou nabízený další doplňkové služby, mezi ty hlavní patří pojištění půjčky. Co to vlastně znamená a je dobré si půjčku pojistit?

Domácnosti se stále zadlužují. Na co si dát největší pozor?

Ekonomický růst a také dostupnost hypoték i jiných půjček zapříčinil v posledních letech nejen zvýšení životní úrovně, ale i poměrně vysoké procento domácností i jednotlivců, kteří se zadlužili.

Bitcoin – obchodování s kryptoměnou

Obchodování s digitálními měnami zaznamenalo v průběhu minulého roku nebývalý zájem. Jedním z nich je Bitcoin, který patří momentálně k nejpopulárnější investici ve světě.

Půjčujte si zodpovědně - Nástrahy a rizika půjček

Půjčky představují nejen snadnou cestu k penězům, ale mají také svá rizika a zásady, které je třeba dodržovat. Před jakýmkoli rozhodnutím o půjčce, je dobré mít na paměti několik pravidel.

Pozor na dluhy

Než si vezmete jakoukoli půjčku, mějte na paměti, že výška splátek všech vašich úvěrů by neměla překročit třicet procent rodinných příjmů.

Pojištění schopnosti splácet

V jakých případech je rozumné sjednat si pojištění schopnosti splácet a kdy to jsou zbytečně vyhozené peníze?

Na co si dát pozor u realitních kanceláří

Reklamní triky fungují nejen při nákupu spotřebního zboží, ale častokrát se s nimi můžeme setkat také při koupi nemovitosti. Před tím, než se rozhodnete nemovitost koupit nebo si ji jen pronajmout, stojí za to, seznámit se s tím, co a hlavně jak vám makléř nabízí.

Exekuce postihují už i střední třídu – jak z ní ven?

Exekuce postihuje stále více domácností a dokonce už i střední třídu. Podle statistik je každý 10 občan České republiky zatížen exekucí a stává se z toho celospolečenský problém. Jak se z exekuce vymanit a předejít osobnímu bankrotu?

Jakých chyb se dopouštíme při jednání s pojišťovnou?

Při jednání s pojišťovnou se můžeme dopustit řady chyb, kvůli kterým nedostaneme pojistné plnění nebo se dopustíme trestného činu. Na co byste si měli dát pozor, než uzavřete smlouvu a co vám plyne z nedodržení smluvních povinností?

Finanční poradce – ano či ne?

Vyznat se ve všech finančních produktech a vybrat si ten pravý pro konkrétní potřeby může být složité. Pokud se v této oblasti neorientujete a nemáte čas porovnávat jednotlivé produkty, nabízí se využít rad finančního poradce

Jak postupovat při vyřízení hypotéky

Už nechcete bydlet v podnájmu nebo u rodičů? Řešením je hypotéka. Přinášíme pár informací jak postupovat při vyřizování hypotéky. Které kroky je nutné provést, tak aby se vyřízení hypotéky neprotahovalo.

Nejlevnější tarify volání

Výběr správného tarifu pro mobilní telefon může být náročným úkolem. Na trhu je dnes velmi široká nabídka, která se liší nejen cenou, ale i poskytovanými službami.

Porovnání cen plynu a elektřiny

Díky online srovnání cen plynu můžete ušetřit spoustu peněz. Online porovnávače dostupné všude na internetu Vám zobrazí tarify plynu a elektřiny a navrhne Vám optimální variantu, o kterou si můžete rovnou zažádat.

Jak ušetřit za elektřinu?

Elektrická energie patří mezi nezbytné položky v rozpočtu každé domácnosti. Jak na ní ušetřit a zároveň se nemuset zbytečně omezovat?

ING Konto spořící účet

ING Konto představuje revoluci ve spořících účtech. Jedná se o první z celé řady produktů, které nabízejí nadstandardní podmínky za prakticky nulové náklady.

Porovnání cen plynu a elektřiny, změnou ušetříte!

Díky online srovnání cen plynu můžete ušetřit Spoustu peněz. Online porovnávače dostupné všude na internetu Vám zobrazí tarify plynu a elektřiny a navrhne Vám optimální variantu, o kterou si můžete rovnou zažádat.

Nejlevnější povinné ručení online

Ušetřete až několik tisíc ročně za povinné ručení a pojistěte své vozidlo či motocykl online!

Starší neaktuání články